Jótékony hatása:
A legrostosabb gyümölcs. Nemcsak a
jó emésztést biztosítja, de sokféle vitaminnal, ásványi anyaggal, nyomelemmel
és enzimmel is ellátja a szervezetet.
Édes, könnyű és ízletes, 15
dekagrammnyi mégis csupán 48 kalóriát tartalmaz. De csakis a friss gyümölcs! A
konzerv sokkal többet, mert azt cukorszirupban teszik el.A konzervben feldolgozott
ananászban már nem találhatók meg az emésztést és anyagcserét gyorsító enzimek sem.
– Minél nagyobbat válassz, így
kevesebbet kell fizetned az amúgy eldobandó részekért: a héjáért és a középső, fás
szárért!
– Minél érettebbet válassz, mert
így élvezheted e trópusi gyümölcs igazi ízét. Az ananász akkor érett, ha az
alsó vége illatos.
– Kemény húsút válassz. Ami
nyomásra puha, belül már poshadt.
Hogyan tárold?
– Használat előtt
szobahőmérsékleten kell tartani, 5 fok alatt húsa megfeketedik.
– Ha felvágtad, műanyag fóliába
csomagolva tedd a hűtőbe.
– Ne hámozd meg előre az egész
ananászt, csak annyit, amennyit felhasználsz.
Hogyan hámozd meg?
Akkor most jön a csoda csavaros
verzió, melyet egy személtető videón ti is megtekinthettek:
http://www.youtube.com/watch?v=cd5u8cMSz4w&NR=1