Padlizsánkrém másképp
2009 július 16. | Szerző: zselyke |
2 kg
½ vörös hagyma
3-5 gerezd
fokhagyma
só
majonéz
megsütöd. Legjobb, ha a szabadban a grillrácsra pakolod, de ha ez nem
megoldható, a sütőben is megsül, vagy a gázon, ha van egy vaslapod. Én még sütőben
nem sütöttem, de ez gyorsabb, mert több padlizsán fér be a tepsibe. A vaslapon
egyszerre csak 2-3 süthető. Minden oldalról szinte szenes feketére kell sütni.
Ha megsült hideg vízben kihűtöd, aztán a szárát rajta hagyva az égett héjat
szépen le lehet húzni róla. Takarítás közben és utána is vízzel öblítsd le,
hogy ne maradjanak rajta égett darabok. Aztán egy egyik oldalon alátámasztott
tálcán szépen lecsöpögteted. Ha már kevésbé vizes, fa deszkán fa késsel vagy
műanyaggal (lényeg hogy fém ne érjen hozzá, mert akkor megsötétedik) le kell
kapargatni a szárról. Ez elég könnyű, mert a padlizsán ilyenkor már nagyon
puha, szinte pépes. Egy nagyobb tálban összekevered a majonézzel, nagyon apróra
vágott hagymával, fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és a sóval. Én a
majonézt is saját készítésűt használok, amibe teszek egy kis mustárt és
citromlét is, így pikánsabb lesz a krém. Ha kész majonézt használsz, a végén
még ízesítheted mustárral, citromlével. Ennyi!
Tedd hűtőbe, pirítós kenyérrel és
paradicsommal elég jó.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: