Padlizsánkrém másképp

Hozzávalók:

2 kg
padlizsán



½  vörös hagyma



3-5 gerezd

fokhagyma





majonéz 

Elkészítése:

A padlizsánt, úgy ahogy van

megsütöd. Legjobb, ha a szabadban a grillrácsra pakolod, de ha ez nem

megoldható, a sütőben is megsül, vagy a gázon, ha van egy vaslapod. Én még sütőben

nem sütöttem, de ez gyorsabb, mert több padlizsán fér be a tepsibe. A vaslapon

egyszerre csak 2-3 süthető. Minden oldalról szinte szenes feketére kell sütni.

Ha megsült hideg vízben kihűtöd, aztán a szárát rajta hagyva az égett héjat

szépen le lehet húzni róla. Takarítás közben és utána is vízzel öblítsd le,

hogy ne maradjanak rajta égett darabok. Aztán egy egyik oldalon alátámasztott

tálcán szépen lecsöpögteted. Ha már kevésbé vizes, fa deszkán fa késsel vagy

műanyaggal (lényeg hogy fém ne érjen hozzá, mert akkor megsötétedik) le kell

kapargatni a szárról. Ez elég könnyű, mert a padlizsán ilyenkor már nagyon

puha, szinte pépes. Egy nagyobb tálban összekevered a majonézzel, nagyon apróra

vágott hagymával, fokhagyma nyomón áttört fokhagymával és a sóval. Én a

majonézt is saját készítésűt használok, amibe teszek egy kis mustárt és

citromlét is, így pikánsabb lesz a krém. Ha kész majonézt használsz, a végén

még ízesítheted mustárral, citromlével. Ennyi! 



Tedd hűtőbe, pirítós kenyérrel és

paradicsommal elég jó.

Tovább a blogra »