Zsóka madárbegy salátája

A salátáról pár szóban:



Régen a

szegények salátájának tartották, ma magas tápértéke miatt újra „fölkapott” lett

a madár (mezei, madárbegy) saláta (Vallerianella locusta). Július végétől

szeptember elejéig vethető, nagyon igénytelen növény, jól bírja a hideget. Magját

legfeljebb 2 centi mélyre, sorba vessük, és kelés után 10-15 centire egyeljük

ki. Rendszeres öntözés mellett egy másfél hónap alatt kifejlődik, 5-6 leveles

állapotba, gyökerestől szedjük.

Tipp: Próbáljátok ki ateraszon, vagy a kiskertben elültetni, úgy a legfinomabb és tutti bio.

Most pedig jöjjön a recept.

Hozzávalók:

madárbegy

saláta (legalább 1 doboz, fellelhető: InterSpar, Tesco)



olaj, só,

bazsalikom, oregánó



pici

balzsamecet



salátamagvak

(1 zacsi salátamix + esetleg még más magvak, tökmag pl)



narancsgerezdek

(1 nanrancs)



avokádó

kis darabokban (1-2 db avokádó)



lime egy negyed

felkockáza + a többi leve

Összekeverem a hozzávalókat és picit hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Grill hús mellé köret helyett is kiváló! Nagyon finom és egészséges!

Tovább a blogra »