Zsóka madárbegy salátája
2009 július 16. | Szerző: zselyke |
A salátáról pár szóban:
szegények salátájának tartották, ma magas tápértéke miatt újra „fölkapott” lett
a madár (mezei, madárbegy) saláta (Vallerianella locusta). Július végétől
szeptember elejéig vethető, nagyon igénytelen növény, jól bírja a hideget. Magját
legfeljebb 2 centi mélyre, sorba vessük, és kelés után 10-15 centire egyeljük
ki. Rendszeres öntözés mellett egy másfél hónap alatt kifejlődik, 5-6 leveles
állapotba, gyökerestől szedjük.
Tipp: Próbáljátok ki ateraszon, vagy a kiskertben elültetni, úgy a legfinomabb és tutti bio.
Most pedig jöjjön a recept.
Hozzávalók:
madárbegy
saláta (legalább 1 doboz, fellelhető: InterSpar, Tesco)
olaj, só,
bazsalikom, oregánó
pici
balzsamecet
salátamagvak
(1 zacsi salátamix + esetleg még más magvak, tökmag pl)
narancsgerezdek
(1 nanrancs)
avokádó
kis darabokban (1-2 db avokádó)
lime egy negyed
felkockáza + a többi leve
Összekeverem a hozzávalókat és picit hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Grill hús mellé köret helyett is kiváló! Nagyon finom és egészséges!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: